Roodkapje
Het overbekende sprookje van de gebroeders Grimm en Perrault nu in de poppenkast! Heeft Jan Klaassen het al moeilijk om zich aan het verhaal te houden, zijn ouwe Jordanese oma laat zich al helemaal niet vertellen wat ze moet doen. De kinderen zijn hard nodig om alles lang en gelukkig te laten aflopen.

 

De bijenkoningin
Dit keer speelt Jan Klaassen in het sprookje de Bijenkoningin van de Gebroeders Grimm. Een betoverde prinses kan alleen worden gered als er drie onmogelijke opgaven worden vervuld. Jan Klaassen weet hier weer een hilarische show van te maken waarbij de kinderen zelf een grote rol zullen spelen.

 

Jan Klaassen is de gelaarsde kat
Het bekende sprookje van Charles Perrault nu in de poppenkast! De slimste kat ooit nu gespeeld door Jan Klaassen. Zal hij van zijn arme stinkende meester een rijke stinkerd kunnen maken? Zal het hem lukken de boeren te verstaan? Zou hij de konings luide stem kunnen doorstaan zonder doof te worden? Zou hij tegen de knoflookadem van de tovenaar kunnen? Zal hij door de borstharen van de prinses heen kunnen kijken?

 

Jan Klaassen is het lelijke eendje
Het bekende sprookje van Andersen nu in de poppenkast! Iedereen vindt het eendje Jan Klaassen lelijk. Hij ontmoet vele stadsdieren en allemaal zijn ze onaardig. Maar dan kennen ze Jan Klaassen nog niet… loopt niet voor iedereen lang en gelukkig af…

 

De zeven geitjes
Het bekende sprookje van de gebroeders Grimm nu in de poppenkast! Samen met Jan Klaassen blijven de kinderen als geitjes alleen thuis. En dan komt de wolf die eigenlijk veel te verlegen is om de grote boze te spelen. Met hulp van de kinderen eindigt het voor iedereen toch lang en gelukkig.

 

Midzomernachtdroom
Nog nooit vertoont in Amsterdam: Shakespere in de poppenkast! Jan Klaassen zoekt een plekje om te slapen in het sprookjesbos. Maar hij bevind zich midden tussen de plagerijen van de bosgod en de elfenkoningin. De kinderen gaan met Jan Klaassen op een spannende tocht vol tovenarij en hilariteit waarin ze samen met hem alles weer tot een goed einde brengen.

 

Tuin en park voorstelling
Jan Klaassen en de spin

Een gevaarlijke spin sluipt rond. Jan Klaassen moet sowieso al niets van natuur hebben en al helemaal niet van kriebelbeestjes. Maar misschien is die spin toch niet zo eng als ze lijkt... Een avontuur dwars door de tuin of het park.

 

Sinterklaas voorstelling
Jan Klaassen en het pepernoten mysterie

Aapje mag haar schoentje zetten. Op mysterieuze wijze verdwijnen de traktaties die erin zijn gedaan. Een Sinterklaas-sprookje waarbij zwarte piet uiteindelijk de zaak weer met beide benen op de grond krijgt.